Bemutatkozás

„Nincs olyan érzés a világon, amit egy frizurával ne lehetne megmutatni”

Krucsó Tamás Vulkán vagyok a HairSzabo kreatív fodrásza

A gimnázium elvégzése után a felvételt nyertem a Budapesti Gazdasági Egyetemre, de már akkor éreztem, hogy másfelé húz a szívem. Az Internetet böngészve számtalanszor azon kaptam magamat, hogy frizurákat, hajvágás videókat nézek. A szakmai iránti komolyabb érdeklődést Szabó Péter Fodrászmester keltette fel bennem, amikor édesanyám javaslatára egy rövidebb időt eltöltöttem vele, eközben otthon lány testvéreim haján gyakorolgattam a fonásokat kisebb, nagyobb sikerekkel. A hajstúdióban megismerkedtem a hajszínek, hajformák világával, és lenyűgözőnek találtam a szakmában lévő lehetőségeket. Az idő múlásával azt éreztem, nekem ez okoz örömet, ez lesz a hivatásom, fodrász akarok lenni. A szakma alapjait a Haute Couture Akademián sajátítottam el, ahol 2 éve kitűnő eredménnyel vizsgáztam, ezután ismét Szabó Péter kezei alatt fejlődtem tovább. Jelenleg is az Etalon Hair&Beauty Szépségstúdióban dolgozom a HairSzabo csapat tagjaként, de már képzett fodrászként.

Szakmai tudásomat a mai napig fejlesztem, minden lehetőséget megragadok, hogy részt tudjak venni szakmai továbbképzéseken. Emellett folyamatosan figyelemmel kísérem a szakmai portálok híreit, hogy megismerjem, megtanuljam a szakma legújabb kutatási eredményeit, fejlesztéseit, trendjeit. Példaképeim Mazella&Palmer Team, illetve a ZGat academy csapata. Szakmámon belüli hobbim a fonás, és a fonással elkészíthető frizurák. Szabadidőmbe ezt a tudásomat fejlesztem, tökéletesítem. A hajstúdióban, illetve külső helyszínen végzett munkám során elsődleges megrendelőim, és vendégeim elképzeléseinek, vágyainak megvalósítása, de emellett fontosnak tartom hajápolással és frizurakészítéssel kapcsolatos tudásuk frissen tartását, elmélyítését, ezért naprakész tanácsokkal látom el őket, hiszen egy frizura nem csak egy napra készül.

Tanulás

A folyamatos fejlődés számomra a meglévő tudásom tökéletesítését jelenti! Mestereim jó munkát végeztek, de a tanulás soha nem ér véget, mivel mindig jön újabb, szebb, jobb. Ezek elsajátításával, saját tudásomba való integrálásával tudok folyamatosan megfelelni vendégeimnek.

Tapasztalat

Sokan keresnek fel különleges, szinte lehetetlen dolgot kérve, vagy éppen elkeseredve, belefáradva a próbálgatásokba, mert vendégeimtől azt hallották, hogy…! Az évtizedek óta tartó fejlődés, különböző technikák tesztelése, a kollégákkal való kapcsolattartás, információszerzés és kutatás eredménye az a tapasztalat, amely lehetővé teszi az akár különleges kérések megvalósítását is.

Esztétika

„Szép az, ami érdek nélkül tetszik.”
Először beülni a fodrász székébe óriási bizalom. Ezt a bizalmat meg kell becsülni! A fodrász feladata meglátni, megtalálni, kialakítani azt a színt, formát, amely kiemeli vendégei szépségét, s eközben elvonja a figyelmet az apró hibákról.

Kreativitás

A kreativitás egy velünk született készség, amely fejleszthető. Kreatívnak lenni számomra azt jelenti, hogy az általam készített frizurákat mindig átgondolva, sokszor újraértelmezve készítem el, beléjük csempészve egy kis egyedit, hiszen mindenki szeretne különleges lenni.