Bemutatkozás

„Nem csak a ruha teszi az embert”

Szabó Péter Fodrászmester vagyok, az ETALON HAIR&BEAUTY szépségstúdió tulajdonosa, és a HairSzabo vezető oktatója.

A fodrász szakma iránti kíváncsiságot, majd később rajongást nagybátyám, Szabó Imre keltette fel bennem. Tudása és a szakma iránti alázata miatt máig példaképemként tekintek rá! Szakmai tudásom alapjait és magasabb szintjét mestereimnél, Steinbach Misi bácsi tanműhelyében, majd Bartal Pali, illetve Gellei András szalonjában sajátítottam el. 10 évig, kisebb megszakítással a Professional by Fama magyarországi szakmai vezetője, aztán vezető szaktanácsadója és oktatásvezetője, majd később 1,5 éven át a Kemon vezető oktatója voltam. Jelenleg a saját, márkafüggetlen képzéseimet tökéletesítem és oktatom. Több mint 29 év szakmai tapasztalattal a hátam mögött, tudásomat a mai napig folyamatosan fejlesztem. Gyakran veszek részt hazai, illetve nemzetközi továbbképzéseken, hogy megismerjem, megtanuljam a szakma legújabb kutatási eredményeit, fejlesztéseit, trendjeit. A hajvágás és a frizurakészítés mellett kiemelt figyelmet fordítok a hajszínekre, illetve a hajszín változatási eljárásokra, technikákra. Hitvallásom, hogy nincs lehetetlen feladat, csak nem megfelelő szakmai felkészültség.

Szépségstúdiónkban, illetve külső helyszínen végzett munkám során elsődleges a vendégeim elképzeléseinek, vágyainak megvalósítása, de emellett fontosnak tartom hajápolással és frizurakészítéssel kapcsolatos tudásuk frissen tartását, elmélyítését, hiszen egy frizura nem csak egy napra készül. A szakmai bemutatókon, képzéseken nagy figyelmet fordítok az információk pontos átadására, kollégáim kérdéseinek megválaszolására, a szakmai alapok átismétlésére, illetve később a munkájuk során felmerülő problémák kezelésére. Oktatásaimon a hagyományos technikák mellett az általam kifejlesztett módszerek, technikák lépéseit is bemutatom, illetve olyan részletességgel magyarázom el, hogy azt tanítványaim, kollégáim a gyakorlatban is maradéktalanul tökéletesen tudják alkalmazni.

Tanulás

A folyamatos fejlődés számomra a meglévő tudásom tökéletesítését jelenti! Mestereim jó munkát végeztek, de a tanulás soha nem ér véget, mivel mindig jön újabb, szebb, jobb. Ezek elsajátításával, saját tudásomba való integrálásával tudok folyamatosan megfelelni vendégeimnek.

Tapasztalat

Sokan keresnek fel különleges, szinte lehetetlen dolgot kérve, vagy éppen elkeseredve, belefáradva a próbálgatásokba, mert vendégeimtől azt hallották, hogy…! Az évtizedek óta tartó fejlődés, különböző technikák tesztelése, a kollégákkal való kapcsolattartás, információszerzés és kutatás eredménye az a tapasztalat, amely lehetővé teszi az akár különleges kérések megvalósítását is.

Esztétika

„Szép az, ami érdek nélkül tetszik.”
Először beülni a fodrász székébe óriási bizalom. Ezt a bizalmat meg kell becsülni! A fodrász feladata meglátni, megtalálni, kialakítani azt a színt, formát, amely kiemeli vendégei szépségét, s eközben elvonja a figyelmet az apró hibákról.

Kreativitás

A kreativitás egy velünk született készség, amely fejleszthető. Kreatívnak lenni számomra azt jelenti, hogy az általam készített frizurákat mindig átgondolva, sokszor újraértelmezve készítem el, beléjük csempészve egy kis egyedit, hiszen mindenki szeretne különleges lenni.