HAJTISZTÍTÁS, HAJÁPOLÁS

By 2020-04-13 április 18th, 2020 Blog

FÓKUSZBAN A HAJAD

A következő napokban, hetekben a haj otthoni tisztítását, ápolását, két mosás közötti kezelését, karbantartását, illetve formázását fogjuk átbeszélni! Ezeknek az információknak a birtokában tudatosabban fogtok a hajatokkal bánni, illetve sampont, balzsamot, és különböző styling, finish termékeket választani!

 ELSŐ TÉMAKÖRÜNK A HELYES HAJTISZTÍTÁS, HAJÁPOLÁS

A szép, ápolt haj mindenki számára fontos. A haj az, amit az elsők között nézünk meg, amikor találkozunk valakivel. A haj állapot sok mindent elárul viselőjéről, így rendkívül fontos, hogy odafigyeljünk rá, és tisztában legyünk az ápolásával! A természetes haj egészséges, egységes színű és árnyalatú, fényes és könnyen fésülhető, független attól, hogy egyenes, hullámos, vagy göndör. A megfelelően festett, színezett, szőkített, hullámosított, egyenes haj, függetlenül az adott divatirányzatok technikáitól, hasonló adottságokkal rendelkezik. Ennek fenntartása a megfelelő termékek kiválasztásával egyszerű feladat mindenki számára.

FONTOS! A HairSzabo csapata elkötelezett a professzionális hajápolással kapcsolatban, így a személyes megkeresésekben, illetve találkozókon kizárólag professzionális terméket tudunk vendégeink számára ajánlani!

A HAJ TISZTÍTÁSÁNAK, ÁPOLÁSÁNAK ÁLTALÁNOS LÉPÉSEI

A haj tisztítása és ápolása során tartsuk, illetve tartassuk be (tanítsuk meg gyermekeinknek) az általános hajmosás szabályait!

  1. Alaposan öblítsük ki a hajunkat!
  2. Hígítsuk a sampont (általános javaslat: 1:10 arány)
  3. Általában egyszer, vagy szennyezettebb haj esetén kétszer 3-5 percig mossunk hajat. Funkció, illetve probléma specifikus samponoknál tartsuk be az előírtakat. Ne dörzsöljük, hanem masszírozzuk a fejbőrt, illetve a hajat, ezzel elkerülhetjük a sérüléseket, és a haj kócolódását.
  4. Alaposan öblítsük ki a sampon maradékát! A fejbőrön maradó tisztítószer maradékok okozói lehetnek a később kialakuló problémáknak, sérüléseknek (vakarózás), illetve a sikertelen frizurakészítésnek.
  5. Ápoláshoz, kifésüléshez használjunk ápoló balzsamot a haj teljes hosszára úgy, hogy a termék ne kerüljön a fejbőrre. A felvitelt nyomkodó, masszírozó mozdulatokkal végezzük el. Pakolást csak indokolt esetbe használjunk, és akkor is csak a problémás területeken (általában hajközép, hajvégek). Probléma-specifikus pakolások esetében tartsuk be az előírtakat. Komoly fejbőr problémák esetén javasolt a teljesen megszárított fejbőrre felvinni a kezelőanyagokat, mivel így a tüszőben nincs olyan pangó víz, ami csökkentené a hatóanyagok hatását, illetve felszívódás idejét. Ugyanez a javaslat problémás hajszerkezet (göndör, kreppes, vagy sérült) esetén is, mivel ezzel optimalizálható a hatóanyagok bejutása. A hőkezelés / dunsztsapka ebben az esetben is javasolt. 
  6. Alaposan öblítsük ki a hajból a balzsam, pakolás maradékát, lehetőleg langyos vízzel (ezzel elősegítve a kutikula bezáródását a hatóanyagok benntartása mellett)
  7. A hajat ne dörzsöljük, hanem masszírozó, lágy mozdulatokkal itassuk fel a vizet, ezzel megelőzhetjük a kutikula szerkezet sérüléseit! Mindig tiszta törölközőt használjunk!
  8. Amennyiben mosást követően a haj igényli, használjunk hajban maradó ápolótermékeket!

FONTOS: a hajtisztítás, illetve hajápolás hatása mosástól mosásig tart, ezért minden egyes alkalommal tartsuk be a lépéseket, ezzel hosszú ideig megőrizhetjük hajunk egészséges állapotát!

KÖVETKEZŐ CIKKÜNK: A HAJDIAGNOSZTIKA