DAILY ROUTINE Hajunk napi ápolása

By 2020-04-21 Blog, Egyéb
A szép és egészséges haj ápolásának, karbantartásának nincs vége a frizura megszárításával. Ahhoz, hogy fent tudjuk tartani hajunk állapotát, naponta foglalkoznunk kell vele!

 

  • Hajunkat minden este alaposan keféljük át egy jó minőségű kefével. Minden esetben a haj végétől a haj töve felé haladjunk, majd vissza. Ezzel ki tudjuk kefélni az esetleges anyagmaradékokat (lakk, zselé, stb.), megelőzve az éjszakai kócolódást, és a haj tövén megjelenő zsírt el tudjuk juttatni a haj hosszára.
  • Hajunkat a reggeli formázás előtt újra keféljük át az előbb leírt technikával, ezzel stimulálni tudjuk fejbőrünk érhálózatának mikrokeringését. Ezzel elő is tudjuk készíteni frizuránk alapját.
  • Amennyiben nagyon elaludtuk hajunkat, egy permetező, vagy vizes kezünk segítségével enyhén nedvesítsük be hajunkat, és hajszárítónk, kezünk, kefénk és/vagy pár hajcsavaró segítségével formázzuk újra. Ezután ismét használhatjuk hajlakkunkat, waxunkat, zselénket. Fontos! Ne tegyünk rá styling terméket, hiszen az van a hajunkon!
  • Ha szükséges, alacsony hőfokon átvasalhatjuk hajunkat, de használjunk hővédő permetet, illetve amennyiben szükséges hajvégápolót!
  • Göndör hajunkat is újra tudjuk formázni egy kis vízpermet és zselé segítségével! Fújuk be a hajunkat vízpermettel, majd a tenyerünkön szétdörzsölt zselével nyomkodjuk át és állítsuk be a formát, majd diffúzorral fújjuk szárazra.
  • Amennyiben zsírosodásra hajlamosak vagyunk, használjuk szárazsampont Fontos! „A kívánt terület bepermetezése után pár perccel a terméket ki kell kefélni a hajból!”
  • Napközben ügyeljünk arra, hogy ne piszkájuk hajunkat! Ez idő előtti formátlanodáshoz, zsírosodáshoz vezet.
  • Amennyiben sportolunk, vagy poros helyen dolgozunk, használjunk naponta alkalmazható hajöblítő samponokat*, vagy samponunk 1:20 arányban higított változatát hajunk átöblítésére.
  • Ha semmit nem tudunk kezdeni 2-3 napos hajunkkal, ne essünk kétségbe, ne mossuk meg és ne rohanjunk el vizes hajjal! Kössük fel kendővel egy laza copfba, tűzzük el, vagy készítsünk belőle egy szép fonatot.

*Alacsony tisztító-hatóanyag tartalmú, hidratáló hajöblítők, melyek nem szárítják ki a hajat és alkalmasak a napi használatra.

HairSzabo tipp

A jelenleg kialakult helyzet miatt, amennyiben nyilvános helyeken, bevásárlóközpontban, közértben, hivatalban, bankban, munkahelyünkön, stb járunk, hazaérkezés után mossunk hajat! Amennyiben ez naponta ismétlődik, fordítsunk figyelmet a hajápolásra is, mivel hajunk és fejbőrünk a gyakoribb hajmosástól könnyebben kiszáradhat!