STYLING ÉS FINISH termékek

By 2020-04-20 Blog

Elengedhetetlen részei a jól elkészített frizurának. Nem csak tartást, formát adnak a hajnak, hanem védik a fizikai, környezeti ártalmakkal szemben és optimalizálják a hajszálak vízháztartását. A modern styling és finish termékeknek nagyon sok fajtáját ismerjük, az alábbi felsorolásban néhány, általunk használt funkcionális terméket mutatunk be. Ezekből a termékekből bárki kiválaszthatja a számára megfelelőt.

FONTOS! A HairSzabo csapata elkötelezett a professzionális hajápolással kapcsolatban, így a személyes megkeresésekben, illetve találkozókon kizárólag professzionális terméket tudunk vendégeink számára ajánlani!


STYLING termékek
 • Általános formázó habok, krémek, permetek: Normál egyenes, vagy enyhén hullámos hajakra optimalizált termékek. A termékekben lévő hatóanyagok legfontosabb funkciója a rögzítés, illetve a haj vízháztartásának optimalizálása, emellett antisztatizálják a hajszálakat, ezzel megakadályozva a kócolódást, kreppesedést, a haj külső rétegének sérüléseit. Bármilyen hajszárítási technikához ajánlott
 • Volumennövelő habok, krémek, permetek: Vékony, vagy normál egyenes, illetve hullámos hajakra való termékek, de minden hajtípusra alkalmazhatóak. A termékekben lévő hatóanyagok megduzzasztják a hajszálakat, optimalizálják a haj vízháztartását, ezáltal a haj tömege megnő, erős fixáló tulajdonságuk pedig hosszantartó formát eredményez. Bármilyen hajszárítási technikához ajánlott
 • Göndörítő, hullámosító habok, krémek, permetek: Elsősorban természetesen hullámos, vagy göndör, illetve kémiai úton göndörített hajra valók, de képesek enyhe hullámokat létrehozni az egyenes hajban is. A termékekben levő elasztomerek a hajszálakat folyamatos összehúzódásra ’göndörödésre, hullámosodásra’ késztetik, így akár az egyenes hajnak is lágy hullámokat biztosítanak. Dúsabbá teszik a frizurát illetve kihangsúlyozzák a haj textúráját. Magas arányban tartalmaznak olyan, általában természetes összetevőket, amelyek biztosítják a hidratáló és hajregeneráló tulajdonságokat. Csökkentik a ’szálkásságot’ a kreppesedést, hosszantartó, rugalmas tartást és szép fényt biztosítanak a hullámos, vagy göndör tincseknek. Szabadkezes, diffúzoros, vagy csavarós hajszárítási technikákhoz ajánlott.
 • Egyenesítő/ volumen csökkentő habok, krémek, permetek: Egyenes fizurákhoz fejlesztett termékek, melyek hatásosan kezelik a kreppes, gubancolódásra hajlamos hajakat is. A termékekben lévő hatóanyagok lezárják, lesimítják a haj külső rétegét (kutikulát), ezáltal csökken a volumen és rendkívül fényes lesz a haj. Antisztatizálják a hajszálakat, szabályozzák a szálkás és visszagöndörödő tincseket, kiegyenlítik a haj vízháztartását, védik a hajat a párától, a hőtől és lerövidítik a száradási időt. Alkalmazásukkal kiváltható hajvasaló. Lapos-, illetve körkefés hajszárítási technikákhoz ajánlott.
 • Tőemelő habok, krémek, permetek, porok: Elsősorban vékonyszálú és egyenes hajakra való, de bármely hajtípus alkalmazhatja. Hatóanyagai a hajtőre juttatva bevonják, és száradás után megtámasztják, ezzel tartást és volumenet adva a frizurának. Fontos, hogy csak félszáraz, vagy száraz hajon alkalmazzuk! Bármilyen hajszárítási technikához ajánlott.
 • Sós permetek UV-szűrővel: Tengerparti szélfútta hatású frizurák elengedhetetlen termékei. Hatóanyagai segítenek előállítani a tengervíz és a szél által létrehozott matt fényű, hullámos frizurákat, emellett magas UV védelemmel vannak ellátva, és egyensúlyban tartják a hajvízháztartását is. Elsősorban szabadkezes, diffúzoros hajszárítási technikához ajánlott.
 • Hővédő permetek: (nem vasaló spray!) Bármilyen hajtípusra és formázásra alkalmazható kiegészítő styling termékek. Feladatuk a haj védelme az erős hőhatásokkal szemben, extra hidratáltságot adnak a hajnak. Egyes termékek minimális fixálóhatással is bírnak, ez segítség lehet a forma kialakítása során. A haj vasaláskor is alkalmazható termékek. Bármelyik hajszárítási technikához ajánlott.
 • Hajvég és hajápoló olajok: Száraz, dehidratált hajra fejlesztett termékek. Lágyító és hajkondicionáló szérumok, amelyek természetes olajeszenciákat (argán, sacha inci, stb), ezáltal vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaznak. Lesimítják, ápolják a sérült hajszakaszokat, hajvégeket. A frizurakészítés bármelyik szakaszában ajánlott.
FINISH termékek
 • Hajpaszták, waxok, hajkrémek, hajporok: A befejező műveletek elengedhetetlen kellékei. Lehetnek fényesek, matt hatásúak, észrevehetetlenek, stb. Általában olaj, vagy zsír alapú fixáló termékek, amelyekkel könnyen kialakíthatunk akár telt dúsított, tincses, szálkás, vagy nedves hatású formát. Hőre aktiválódnak, tehát alaposan szét kell dörzsölni őket a tenyéren, majd formázni a hajat. Bármelyik hajformázási technikához ajánlott.
 • Zselék: Elsősorban férfiak által kedvelt vízalapú termékek. Lehetnek lágyak, erősek, vagy extra erősek. A mai modern zselék már nem porlanak ki a hajból, ezt speciális olajtartalmuknak köszönhetik. Használhatjuk nedves hatású frizurák készítésére, tincsezésre, vagy frizurák újra formázására. Extra tulajdonságuk, hogy erőteljesen hidratálják a hajat Bármelyik hajformázási technikához ajánlott. 
 • Hajfény permetek: Olaj alapú termékek, amelyek fényt és ragyogást kölcsönöznek a hajnak. Óvatosan kell velük bánni, mivel puhítják, selymessé teszik a hajat. Bármelyik hajformázási technikához ajánlott.
 • Lakkok, rögzítő permetek: A legutolsó lépés termékei a frizurakészítés során. Funkciójuk a frizura rögzítése, egyes elemeinek kiemelése, formák definiálása. Erősségük szerint osztályozzuk őket: könnyű, normál, erős, extraerős. Általában rendelkeznek UV védelemmel, gyorsan száradnak és könnyű kifésülni őket. Bármelyik hajformázási technikához ajánlott.
PLUSZ EGY…
 • Száraz samponok: Két hajmosás között alkalmazható permetek. Feladatuk a hajon, elsősorban a hajtöveknél megjelenő zsír eltűntetése. Fontos! A kívánt terület bepermetezése után pár perccel a terméket ki kell kefélni a hajból! Bármelyik hajtípusra ajánlott.