FINISH ÉS STYLING – formázás és befejező műveletek

By 2020-04-19 április 20th, 2020 Blog

A jól megválasztott professzionális formázó termékek nem csak segítik a frizura kialakítását,hanem előkészítik, és ápolják, illetve különleges tulajdonságaiknál fogva védik a hajat a fizikai és környezeti ártalmakkal szemben. A finish (befejező) termékkel megadhatjuk és rögzíteni tudjuk frizuránk végső formáját.

A HAJSZÁRÍTÁS ÁLTALÁNOS LÉPÉSEI

  • Törölközővel alaposan itassuk fel hajunkból a nedvességet.
  • Fésüljük ki a hajunkat csomómentesre. Amennyiben szükséges, használjunk hajban maradó ápoló, permetet, vagy krémet.
  • Ismét itassuk fel hajunkról a nedvességet
  • A szárítás megkezdése előtt tegyük fel hajunkra a megfelelő terméket, vagy termékeket!
Példa:
  1. Amennyiben hajunkat formázni, dúsítani akarjuk, tegyünk rá volumen növelő rögzítő habot és alaposan fésüljük, masszírozzuk bele
  2. Amennyiben hajunk erősen hullámos, és egyenes eredményt szeretnénk elérni, első lépésként alkalmazzunk egy egyenesítő, volumencsökkentő terméket, második lépésként pedig egy formázó terméket. A sorrend nem felcserélhető!
  • Meleg, de nem forró hajszárítóval szárítsuk elő hajunkat a kívánt forma vonalait követve. Fontos, hogy az előszárítás a teljes hajhosszon egyenletes legyen, hajunk minden részét érintse, és egy valóban (!) félszáraz állapotot hozzon létre, ugyanis ez a titka a könnyű formázásnak.
  • A formázást a kívánt formának megfelelően, jó minőségű és méretű kör, vagy laposkefével csináljuk. A nem megfelelő eszköz sérülést, gubancot okozhat a hajban! Tartósan hullámos haj készítéséhez tekerjük fel a megszárított tincseket csavaróra és hagyjuk azon kihűlni. Göndör haj szárításához használjunk diffúzort (egy tölcsérszerű adapter, amely lelassítja a meleg levegő áramlását, ezáltal nem fújja szét a göndör tincseket).
  • A szárítás utolsó lépéseként lazán fújjuk át a teljes hajunkat, hogy az esetleges pangó vízpára is eltűnjön hajunkból.
  • A formázás befejező műveleteként használjunk hajformázó krémet, waxot, zselét, hajvégápoló olajat, és végül könnyű, vagy erős hajlakkot.

KÖVETKEZŐ CIKKÜNK: STYLING ÉS FINISH termékek