ÍGY FESTÜNK MI (2. rész)

By 2020-05-05 május 6th, 2020 Blog

SZÍNEK – Bevezetés a HairSzabo (szín)világába

A színek az életünk részei. Mindennek van színe, és a színek információkat közölnek mindenről. Kifejezhetnek érzelmeket, érzéseket, részei lehetnek a kommunikációnak, lehet velük üzenni, utasítani, figyelmeztetni, és még rengeteg lehetőség rejlik bennük. Sok szín létezik. Valójában megszámlálhatatlan, hiszen a végtelenségig lehet kombinálni, keverni őket. Minden színnek van egy ellentétpárja, ami semlegesíti őt. A színek mindenkinek mást jelentenek, mivel nincs két egyforma ember, és éppen ezért másképpen érzékeljük a színeket is. A színek mást jelentenek a mindennapi életben, a művészetben, az ipar egyes területein, és mást a fodrász szakmában. Mi fodrászok hajszíneknek hívjuk és meghatározott paraméterek szerint azonosítjuk, és csoportosítjuk őket. Van a színmélység, ami a feketétől az extra világos szőkéig tart, és vannak a színárnyalatok, a natúr, a hamvas, az arany, a beige, stb. A hajszínek beazonosítására a színskálát használjuk, ennek segítségével pontosan meg tudjuk állapítani vendégeink hajszínét, ezen tudjuk azonosítani elképzeléseiket, illetve ennek a segítségével tudjuk megtervezni és elkészíteni a kívánt színeredményt. Ez a mi ’hajszín Bibliánk, és egyben a szótárunk is’.

Hajszínek

A hajszínek, mint általában a színek, információt közvetítenek. Az évszázadok alatt sztereotip tulajdonságokkal ruházták fel a szőkéket, barnákat, vöröseket, feketéket és az őszeket, de erről majd egy másik bejegyzésben mesélünk. Napjainkban a hajszíneket a leginkább a divat határozza meg, sokszor találkozunk furcsa, szokatlan árnyalatokkal, technikákkal az utcán. Mi a divat mellett a konzervatív vonalat is képviseljük, a trendi és ragyogó árnyalatok és melír technikák mellet, sok vendégünk kér tőlünk gyönyörű természetes hajszínt ősz tincseinek elfedésére. Sokan azt gondolnák, hogy divatárnyalatokat bonyolult kikeverni, megvalósítani, pedig egy tökéletes, természetes hajszínt létrehozni néha sokkal nehezebb feladat, de nem nekünk! Hosszú évek tapasztalatainak, és a folyamatos továbbképzéseknek köszönhetően ki merjük jelenteni, hogy képesek vagyunk a legnagyobb kihívásoknak is megfelelni.

A KÖVETKEZŐ BEJEGYZÉSEKBEN BEAVATUNK BENNETEKET AZOKBA AZ ÜZLETBEN ZAJLÓ FOLYAMATOKBA, AMELYEKNEK A VÉGEREDMÉNYE EGY JÓL SIKERÜLT, GYÖNYÖRŰ, HOSSZANTARTÓ HAJSZÍN.

KÖVETKEZŐ CIKKÜNK: Az első találkozás