ÍGY FESTÜNK MI (5. rész)

By 2020-05-08 Blog
színváltoztató kezelések

A színváltoztató kezeléseknél az előzőekben felsoroltakon kívül meg kell határozni a kívánt végeredményhez vezető lépések sorrendjét, anyagait, és időtartamát.

  • Amennyiben a kívánt színeredmény sötétebb, mint a meglévő szín, abban az esetben egy, vagy két lépésben el lehet készíteni.
  1. A kívánt színeredmény árnyalata nem tér el a meglévőtől – például: világos rézvörösből sötét rézvöröset szeretnénk létrehozni – és a haj állapota megfelelő, úgy a kívánt színt egyszerűen ráfestjük a meglévőre. A mai modern hajfestékek kiváló fedést biztosítanak, és tökéletes megoldást biztosítanak az ilyen feladatokhoz.
  2. A kívánt színeredmény árnyalata eltér a meglévőtől – például: világos rézvörösből sötét hamvas barnát szeretnénk létrehozni – és a haj állapota megfelelő, úgy alkalmaznunk kell egy enyhe színtelenítést, amellyel el tudjuk halványítani a meglévő árnyalatot, majd a kapott árnyalatot figyelembe véve, annak komplementerét a kívánt szín receptúrájához adva létre tudjuk hozni a tökéletes végeredményt.
  • Amennyiben a kívánt színeredmény világosabb, mint a meglévő szín, minden esetben színtelenítést, és világosítást kell alkalmaznunk, mivel festékkel festéket nem, illetve csak bizonyos esetekben lehet világosítani. A világosítás/színtelenítés mértékét, és a lépések számát a kívánt színeredmény fogja meghatározni. Ha elég egy kezelés, akkor a következő lépés már a kívánt szín elkészítése, ha nem elég, akkor akár 2-3, vagy több világosítás/színtelenítés is követheti egymást, mire eljutunk a megálmodott szín elkészítéséig. És itt jön be az időtényező, illetve a haj kiindulási állapota. Van olyan szituáció, amikor egyetlen látogatás alatt nem tudunk eljutni a végleges szín elkészítéséig, tehát szükség van még egy, de előfordulhat, hogy akár két látogatásra, hogy a világosítás/színtelenítés közben garantálni tudjuk a haj jó minőségét és a tökéletes színeredményt. Ebben az esetben könnyen eltávolítható, hajszerkezet védő színezőket alkalmazunk az átmeneti időszakban, és segítséget nyújtunk az otthoni regeneráló hajápolásban is.

Természtesen törekedünk arra, hogy minél rövidebb idő alatt el tudjuk készíteni vendégeink hajszínét, éppen ezért rendelkezünk olyan anyagokkal, amikkel ezt meg is tudjuk valósítani. De vannak bizonyos esetek, amikor a haj minősége nem engedi meg ezeknek a használatát. Számunkra vendégeink elégedettsége mellett fontos a haj egészsége, minősége, éppen ezért mindig a legjobb és legkíméletesebb hajszínváltoztató kezelést ajánljuk! A színkezelés befejező művelete a hajápolás. Ennek folyamán olyan termékeket alkalmazunk, amelyek meggyorsítják a folyamatok lezáródását, illetve megfelelően visszaállítják a haj és a fejbőr természetes állapotát. Első lépésben lemossuk a hajfestéket, letisztítjuk a hajkontúrokról az esetleges anyagmaradékokat, és alaposan átmossuk a hajat egy hidratáló samponnal. Ezután egy hidratáló maszkot teszünk a hajra, majd leöblítjük. Amennyiben a haj állapota megkívánja, regeneráló, helyreállító kezelést alkalmazunk, ezzel javítva a haj szerkezetét, illetve biztosítva a hosszan tartó színeredményt.