Lehet bármilyen hajat tartós hullámosítani?

By 2022-06-09 Blog

Tartós hullám hairszaboIgen, a tartós hullámosítás a legtöbb hajtípuson lehetségesek, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden hajtípusra ajánlom.

Tartós hullámosításra az egészséges ’szűz’ haja a legalkalmasabb, ami azt jelenti, hogy a hajat soha nem festették, színtelenítették, szőkítették, vagy vetették alá valamilyen vegykezelésnek. Miért? Mert az ilyen hajak (hajszálak) az esetek többségében már eleve bizonyos mértékben károsodtak, és soha nem jó ötlet még több kárt okozni. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem lehet tartós hullámot készíttetni, ha sérült, szőkített vagy vegyszerekkel kezelt hajad van, de lehet, hogy ebben az esetben nem a legjobb, legegészségesebbnek tűnő végeredményt kapjuk. Ezt az általam végzett hajdiagnózis segít kideríteni, így a döntés nem teljesen rajtad múlik.

A legkisebb kockázattal az azonos, vagy sötétebb színmélységű hajat lehet tartós hullámosítani. A legnagyobb kockázat a színtelenített, szőkített és/vagy szerkezetileg sérült haj tartós hullámosításában van. Erről az esetek 99%-ban lebeszélem vendégeimet.

Természtesen mindenre van valamilyen megoldás. Ezekről később írok!

 

Amennyiben érdekel a tartós hullámosítás története és fejlődése, akkor olvasd el korábbi blogbejegyzésemet! Ha tetszett az oldalam, kövess engem az Instagramon és a Facebookon!