Mennyi ideig tart a tartós hullám a hajban?

By 2022-06-05 Blog

tartós hullám hairszaboA tartós hullám hajtípustól, a haj állapotától, a kívánt ’göndörség’ erősségétől és méretétől, az igénybevételtől, illetve az otthoni hajápolás mértékétől (professzionális hajápoló, hajfixáló termékek és eszközök használata, hajmosás gyakoriság stb.) függően 4-6 hónapig marad a hajban.

Az általam használt tartós hullámosító termék annyival tud többet a többi hagyományos hullámosító terméknél, hogy az idő múlásával a göndörség/hullámosság folyamatosan enyhül, így a haj legtöbb esetben 4-6 hónap elteltével megközelítőleg visszanyeri az eredeti formáját. Ez azért remek dolog, mert sok esetben zavaró tud lenni a lenőtt és a kezelt rész közötti különbség akár szerkezetében, akár minőségében. Tapasztalataim szerint függetlenül a tartós hullámok, göndör fürtök lazulásától, sokáig készíthető göndör, vagy hullámos frizura diffúzor és hullámosító hajfixáló segítségével, mivel a haj ’megszokja’, megtanulja a formát és ha nem is olyan sokáig, mit a frissen tartós hullámosított haj, meg is tartja azt.

 

Amennyiben érdekel a tartós hullámosítás története és fejlődése, akkor olvasd el korábbi blogbejegyzésemet! Ha tetszett az oldalam, kövess engem az Instagramon és a Facebookon!