Mikor moshatom meg a hajamat tartós hullámosítás után?

By 2022-05-29 Blog

Tartós hullám, dauer, hairszaboÁltalános szabály, hogy tartós hullámosítás szolgáltatást követő 48-72 órában kerülni kell a haj terhelését, ugyanis ennyi idő arra, hogy teljesen vissza álljanak a a hajban lévő kémiai kötések. Bármilyen terhelés, fésülés, nyújtás, kefélés, húzás, komolyabb mennyiségű nedvesség stb. károsító hatással lehet a végeredményre! Ez azt jelenti, hogy nincs izzadós edzés, nincs uszoda, vagy wellness, nincs hajmosás, és nincs ének az esőben!

Reggel a hajad igazítására használd az ujjaidat, de semmiképpen ne fésülködj meg. Ha nagyon szétaludtad a frizurádat, enyhén nedvesítsd meg a kezedet, és óvatosan nyomkodd vissza a hullámaidat. Fontos, hogy ne használj semmilyen egyéb terméket (hajfixáló, rögzítő, wax, zselé) ezalatt a pár nap alatt a hajadon.

Szabad a hajamat felkötni, vagy elcsatolni?

Fel lehet kötni lazán a hajat, amennyiben zavar a munkában, alvásban, de csatot, klipszet ne használj. Ügyelj arra is, hogy a felkötésből kicsúszó rakoncátlan tincseket ne piszkáld, ne huzogasd, hanem óvatosan tedd issza a helyére. Hidd el, hosszútávon meghálálja hajad az első napok kényelmetlenségeit, és az odafigylést!

Amennyiben érdekel a tartós hullámosítás története és fejlődése, akkor olvasd el korábbi blogbejegyzésemet! Ha tetszett az oldalam, kövess engem az Instagramon és a Facebookon!