TARTÓS HULLÁM – Miért ne!

By 2022-04-27 május 29th, 2022 Blog

Ha az első dolog, ami eszedbe jut a „dauer, vagy tartós hullám” szó hallatán, az a 80-as évek göndör fürtjei, anyukád esküvői fotó, Soltész Rezső bongyor rőzséje, esteleg a német popsztár Sandra zselével tuningolt frizurája, akkor nagyon nem vagy egyedül. Nem is olyan rég a dauer valóban egyet jelentett az agyongöndörített, néha torzonborz, száraz, töredezett frizurakölteményekkel és ha rákérdeztél fodrászodnál a témára, általában fejvesztve menekült ki a beszélgetésből és terelte másra a szót.

De ahogy minden a szépségiparban, a dauer, illetve inkább a tartós hullám is óriási fejlődésen ment keresztül. Megjelentek új, kevésbé ártalmas, viszont egyre több lehetőséget rejtő formulák, és megvalósíthatóvá váltak a természetes, lágy, vagy erőteljesebb hullámok, a valóban tartást és volument adó technikák, illetve aki retró frizurára vágyik, annak a göndör, fürtös és egészséges(!) frizurák. És ami a legfontosabb, a mai formulák, vegyszerek pontos kalibrációjának köszönhetően a tartós hullámosítás a kívánt végeredmény függvényében, az idő múlásával fokozatosan veszíti el tartását, így nem érzékelhető a régi dauerok lenövése, illetve betartva a pihentetési időt és az otthoni ápolás szabályait, kompromisszumok nélkül megismételhető.

A következő bejegyzésekben megpróbálok megválaszolni minden olyan tartós hullámosítással kapcsolatos kérdést, amivel  az elmúlt időszakban találkoztam.

Amennyiben érdekel a tartós hullámosítás története és fejlődése, akkor olvasd el korábbi blogbejegyzésemet! Ha tetszett az oldalam, kövess engem az Instagramon és a Facebookon!