Mi történik a hajaddal a tartós hullámosítás, vagy dauerolás közben?

By 2022-04-30 május 29th, 2022 Blog

 

A Tartós hullámosított hajtartós hullámosítás egy olyan eljárás, amely során vegyszerek segítségével felbontjuk, majd visszaállítjuk a hajban lévő kötéseket.
…de nem mindegyiket!*

A tartós hullámosító folyadékban lévő egyik vegyszer, a redukáló szer felbontja a hajadban lévő kénhíd, vagy másnéven diszulfid kötések 20-25%-át, a tartós hullámosító folyadék lugos pH-ja pedig a sókötések 80%-átbontja fel, ezzel a hajszál ’formálhatóvá, alakíthatóvá’ válik. Ezután a fixáló folyadékban lévő másik vegyszer, az oxidálószer, illetve a fixáló folyadék savas pH-ja a megfelelő méretű henger alakú csavaró formáját rögzítve új helyen hozza létre ezeket a kötéseket.

Az oxidáció hosszabb időt vesz igénybe, mint a hajstúdióban töltött idő, ezért nagyon fontos, hogy a szolgáltatást követő 48-72 órán át kerüld hajad terhelését, ne érje víz, ne mosd meg, ne fésülködj, és ne tedd ki extrém hatásoknak.

*Peptid kötés, a hajban lévő aminosavakat kapcsolja össze, bontása tilos.

Ha érdekel a tartós hullámosítás története és fejlődése, akkor olvasd el korábbi blogbejegyzésemet! Ha tetszett az oldalam, kövess engem az Instagramon és a Facebookon!