Jó, de akkor mégis mi a különbség a tartós hullám és a dauer között?

By 2022-05-01 május 29th, 2022 Blog

 

Tartós hullám

Tulajdonképpen semmi! A dauert a dauerwelle (tartós hullám) kifejezésből rövidítette le a magyar nyelv. Én mégis különbséget teszek a klasszikus dauer, illetve a tartós hullámosítás között. A klasszikus dauer a 70-es, 80-as, sőt a 90-es évek elején elterjedt erőteljesebb hullámos, inkább göndör, majd az idő múlásával kinyúlt hajat, illetve a vidéki falvakban fellelhető, idős nénik által hordott pitypang frizurákat jelenti számomra. A korabeli technológia nem tette lehetővé nagyobb, természetesebb tartós hullámok elkészítését, kisebb, néha hurkapálcikához hasonló átmérőjű fa, vagy műanyag hengercsavarókat használtak, nem beszélve az erős, agresszív vegyszerek által okozott hajszerkezet roncsolódásokról, fejbőr sérülésekről.

A tartós hullám számomra mást jelent. Modern, természetes anyagokból készült formulákat, különböző, akár 3,5 cm átmérőjű hengercsavarókat, szuper otthoni ápoló, és fenntartó termékeket. Szabad átjárást a legkisebb rugószerű fürtök, és a nagy laza hullámok között. Kérhetsz göndörséget, erőteljesebb hullámokat, tengerparti frizurához hasonló elnyúló hullámokat, természeteshez hasonló irányított hullámokat, vagy egyszerűen volumennövelést, vagy forgókorrekciót. Mindez a hajszerkezeted roncsolódása nélkül megvalósítható.

Persze léteznek még hagyományos dauervizek és sok fodrász kollega használja ezeket, és nem feltétlenül ártalmasak, de nem árt alaposan tájékozódni, ha a ma divatos hullámokkal, vagy göndör fürtökkel és garantáltan egészséges hajjal szeretnéd elkápráztatni környezetedet.

Amennyiben érdekel a tartós hullámosítás története és fejlődése, akkor olvasd el korábbi blogbejegyzésemet! Ha tetszett az oldalam, kövess engem az Instagramon és a Facebookon!