Mi a különbség a régi és a mai tartós hullámosító termékek között?

By 2022-05-08 május 29th, 2022 Blog

A cél elérésének tekintetében semmi, minden tartós hullámosító terméknek feladata az, hogy tartósan hullámossá tegye a hajat.

tartós hullámA hagyományos tartós hullámosító, vagy inkább dauer vizek fő hatóanyaga a nehezen kalibrálható ammonium-thioglikolát, amely agresszív hatása miatt gyakran okozott különböző mértékű szerkezeti károsodást a hajon. A hagyományos dauervizek ma is elérhetőek a piacon és az évek során történtek fejlesztések ezeknél a termékeknél is. Sok termékcsaládnál hajszerkezet védő, szerkezetkiegyenlítő előkezelő anyaggal egészítették ki a klasszikus hullámosító rendszert, ápoló. Stresszcsökkentő anyagokat, keratint, gyógynövény kivonatokat integráltak a hullámosító oldatba, ezzel csökkentve a szerkezeti sérülések lehetőségét.

Az általam használt modern tartós hullámosító rendszer alapja a természetben előforduló, természetes eredetű ciszteinből (aminosavból) származó vegyület a ciszteamin. A ciszteamin kifejezetten jó hatással van a haj szerkezetére, mivel az alapja a haj alkotóinak egyike, és amely hasonlóan az ammónium-tioglikoláthoz, képes felbontani a hajban lévő diszulfidkötéseket. Ezt természeténél fogva úgy végzi, hogy semmilyen negatív elváltozást nem okoz a természetes haj szerkezetében, illetve a színében.

Amennyiben érdekel a tartós hullámosítás története és fejlődése, akkor olvasd el korábbi blogbejegyzésemet! Ha tetszett az oldalam, kövess engem az Instagramon és a Facebookon!